Fruktälskande alligatorer

Alligatorerna vid en farm i USA, med olika slags krokodildjur och sköldpaddor har blivit väldigt förtjusta i sköldpaddornas sallad och squash. Ibland skyndar de sig till och med för att hinna före sköldpaddorna då maten serveras.

Alligatorerna håller också till vid farmens citrusträd och syns ofta med apelsiner och citroner i munnen. Vid ett tillfälle sågs en alligator resa sig upp mot ett träd med kumquats (en liten citrusfrukt) där den ryckte frukt direkt från trädets grenar, varpå den svalde frukterna, för att sedan gå tillbaka och hämta mer. Alligatorer vid en annan amerikansk farm har vid ett flertal tillfällen rapporterats äta fläderbär och vilda vindruvor.

Djurskötarna funderar över om det möjligen saknas någon form av näring i den föda, som krokodiler i fångenskap får. Eller om det helt enkelt är en del av deras naturliga födointag. Med tanke på att dessa alligatorer inte är de enda krokodildjur som rapporterats äta växter, såväl i nutid som forntid, lutar tanken mer åt det senare.

Källor:
http://scienceblogs.com/tetrapodzoology/2008/10/03/alligators-eat-fruit/
https://www.smithsonianmag.com/smart-news/kumquat-eating-crocodilians-crocs-and-gators-love-their-fruits-and-veggies-1372378/

Samtliga foton, pixabay