Mer info om det vi säljer

Jerusalems tempel – alla 12 ädelstenar som nämns i Bibeln. (Click för English!)

Pris: 450 kr plus porto. (Totalt 535 kr med posten. Då skickas det rekommenderat och försäkrat.)

Lådan är 20 cm lång och 11 cm bred. De flesta stenar är 1-2 cm långa. De olika stenarnas storlek kan variera mellan olika lådor. Ibland är en sorts sten lite mindre och en annan lite större, beroende på tillgång. Slutvärdet är dock detsamma. Finns på svenska, norska och engelska, men fler språk kommer så fort vi får en beställning på något annat språk.

Vill du ha större och finare stenar – läs mer nedanför linjen! (Lådan på bilden är en något dyrare variant.)

Betala i förväg till Umeå FoU – Forskning om ursprung, plusgiro 814508-8.


De två mest sällsynta och även dyraste stenarna är krysolit (sten 7) samt hyacint (sten 11). Priset ökar mycket med storleken och kvalitén.

Krysoliten i lådan kan vara ca fyra små stenar, 1-2 mm stora. Om det är fyra så små stenar har vi dessutom bifogat en liknande ädelsten som krysoliten, som är större. Eventuellt kan det vara en sten som är ca 3 mm stor. Vill man ha en stor krysolit, ca 5-15 mm stor, får man lägga på 100-200 kr (och då tar vi bort de andra stenarna). (Prisskillnaden beror både på vad det är för kvalité samt storlek på stenen. En mindre men snyggare sten kan vara dyrare.)

Hyacinten i lådan är mycket liten, några mm stor. Vill man ha en äkta hyacint som är ca 5-15 mm stor kostar det 100-300 kr extra. (Prisskillnaden beror på kvalitén samt storleken på stenen.) Vi kan även bifoga en större sten som liknar hyacint och kallas tigeröga, för 15 kr eller mer. (Det är ett tigeröga som syns på bilden.)

Om man vill ha extra stora och extra fina stenar av alla de tolv grundstenarna, så får man lägga till lite/mycket, beroende på vad man vill ha. Det finns lådor med finare ädelstenskvalité på stenarna, som man beställer genom oss här (välj språk – storleken på stenarna är dock ungefär densamma som i standardlådan för 450 kr, förutom krysoliten och hyacinten).

Man kan få texten på norska, svenska och andra valfria språk.

Vi har även större lådor (ca 30x20x4 cm) för ca 2500 kr. Dessa stora lådor är av obehandlat trä med glas på framsidan och innehåller 16 olika stenar från Bibeln (och stenarna är förstås större). Man kan välja vilka de fyra sista stenarna skall vara, men vi föreslår rubin, agat och små, små guldkorn i kvarts. Se här för andra förslag på stenar. (Någon ville ha silver, men vill man ha det som mineral är det bland det dyraste som finns – mycket sällsynt och förmodligen över 10 000 kr … Det är billigare att köpa både guld och silver på en affär på stan än att köpa det som mineral. Men, små guldkorn i kvarts är överkomliga i pris.)

Allmänt när det gäller priser: Små stenar är billigare, större stenar kostar några hundra och uppåt – priset ökar exponentiellt (flera tusen om man vill …). Och – sedan beror det på om man vill ha ädelstenskvalité eller bara stora stenar, kristaller, trumlad sten eller råsten. Du kan själv välja prisklass på dina lådor och även köpa enstaka stenar.

Och vi kan sätta ihop ännu finare lådor, om ni tar kontakt genom vår kontaktsida.